20. marraskuuta 2015

Epos e-lukupiiri on pyörähtänyt käyntiin!Oletko jo törmännyt Epos e-lukupiiriin? 

Kyseessä on HelMet-kirjastojen ja Elisa Kirjan yhteinen sosiaalisen lukemisen hanke, jonka tarkoituksena on paitsi tehdä tutuksi e-kirjoja, myös houkutella ihmisiä keskustelemaan entistä enemmän lukukokemuksistaan. Lisää voit lukea täältä.

Minulla on kunnia toimia e-lukupiirin vetäjänä tänä syksynä ja tulevana keväänä. Lukupiiri lukee viisi kirjaa, tapaa viisi kertaa eri HelMet-kirjastoissa ja keskustelee kirjojen herättämistä ajatuksista myös Facebook-ryhmässä. Ryhmä on kaikille avoin, tervetuloa mukaan turisemaan!

Tapasimme e-lukupiiriläisten kanssa eilen torstaina 19.11.2015 hurmaavassa Rikhardinkadun kirjastossa ja juttelimme Pauliina Vanhatalon tänä syksynä ilmestyneestä romaanista Pitkä valotusaika

Kirjoitin kirjasta blogiini jo syyskuussa ja uumoilin silloin, että Vanhatalosta voisi tulla jopa yksi uusista lempikirjailijoistani. 

Sama levollisuus, varmuus ja konstailemattomuus, joka teki minuun vaikutuksen syyskuussa, tuntui ihastuttaneen myös lukupiiriläisiä. Kirjan loppu ja päähenkilön tossumaisuus herättivät puolestaan hyvinkin ärhäkkäistä mielipiteitä.

Lukupiirikirjana Pitkä valotusaika toimi mainiosti, sillä Vanhatalo on jättänyt kerrontaan runsaasti aukkoja, jotka lukijan on itse täytettävä. Kaikkea ei avata, monista asioista vaietaan. Lukupiirissä täyttelimme noita aukkokohtia yhdessä. Puolitoista tuntia vierähti huomaamatta.

Illan päätteeksi latasimme laitteillemme uuden lukupiirikirjan: Finlandia-ehdokkaaksikin yltäneen Markku Pääskysen Sielut. Seuraavan kerran tapaamme Etelä-Haagan kirjastossa torstaina 17.12. klo 18. Sitä ennen teemme Sieluille ruumiinavausta FB:ssa.


Ps. Pauliina Vanhatalo vieraili kuluneella viikolla Epos e-lukupiirin FB-ryhmässä ja vastaili lukupiiriläisten esittämiin kysymyksiin. Kannattaa käydä lukemassa!

___________________________
Pauliina Vanhatalo: Pitkä valotusaika
Tammi 2015
223 s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti