14. tammikuuta 2016

David Bowien suosikkikirjat -haaste
Reader, why did I marry him? -blogin Omppu lanseerasi minua syvästi koskettavan lukuhaasteen maanantaina 11.1.2016: David Bowien suosikkikirjat.

Edellisenä päivänä David Bowie - taiteilija, muusikko, persoona - nukkui pois, uupui taistelussa syöpää vastaan. Hän oli vasta 69-vuotias.

Minulle Bowie oli jotain, mitä en osaa oikein pukea sanoiksi. Muistan nähneeni Bowien keikkataltioinnin televisiosta joskus 80-luvun lopulla (?) eli ehkä alle 10-vuotiaana. Hän saattoi esittää muitakin kappaleita, mutta ikuisesti mieleeni on jäänyt Life On Mars? Se oli jotain outoa, villiä, kiehtovaa. Bowiella oli kirkuvan punainen tukka, kimaltelevat vaatteet, kasvoilla meikkiä. En tainnut vielä tuolloin varauksetta ihastua, mutta vaikutuin kyllä: Ai tällaistakin voi olla olemassa?

Myöhemmin olen kuunnellut Bowien levyt puhki. Yksi suosikkikappaleistani on edelleen Life On Mars? 

Olen surunmurtama.

Tämän vuoden aikana aion osallistua Ompun David Bowien suosikkikirjat -haasteeseen. Tarkoituksena on siis lukea kirjoja Bowien itse laatimalta sadan kirjan listalta. Lista löytyy kokonaisuudessaan täältä. Suomennetut kirjat on kerätty myös Kirjasampoon

Ehkäpä aloitan haasteen jollakin näistä:
Rest in peace and glory, David Bowie.2 kommenttia:

  1. Olen aloittanut kirjoittamaan tähän, vaikka kuinka monta kertaa. Sanat vaan ovat niin kalpeita, eivät riitä mihinkään. Nuo kuvassasi olevat kirjat olen lukenut ja aloitin nyt Muriel Sparkin The Prime of Miss Jean Brodie, joka on ollut muutoinkin lukulistallani vuositolkulla. Sitä luen ja mietin, että mitäköhän Bowie ajatteli sitä lukiessaan. Sitä luen ja löydän lauseen, josta ajattelen, että tästä hän piti, tästä innostui ja tulee vahvasti tunne, että hän ei ole kuollut lainkaan. No niin, nyt menee itkuksi. Haleja sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että kirjoitit <3 Ja kiitos haasteesta. Listalla on kaikenlaista mielenkiintoista ja lukematta jäänyttä. Monella voisi kuitata samalla myös klassikkohaasteen. Varmasti lukiessa tulee tosiaan mietittyä, mitä Bowie on mistäkin ajatellut. Hieno lisä lukukokemukseen!

      Poista