27. tammikuuta 2017

Blogistanian kirjallisuuspalkinnot 2016 - minun ehdokkaani


Logot: Marja-Leena Liipo


Suuri, jännittävä päivä! Tänään 27.1. äänestetään Blogistanian kirjallisuuspalkintojen voittajista! 

Kaikki kirjabloggaajat, jotka haluavat osallistua äänestykseen, julkaisevat omat ehdokkaansa omissa blogeissaan klo 10. Äänet lasketaan yhteen, ja voittajat julkistetaan emäntäblogeissa huomenna 28.1. klo 10. Tänä vuonna emäntäblogeina toimivat Lukutoukan kulttuuriblogi (Finlandia), Yöpöydän kirjat (Globalia), Notko, se lukeva peikko (Kuopus) ja Kirjakaapin kummitus (Tieto). 

Minä äänestän kahdessa kategoriassa eli Finlandiassa (kotimainen kaunokirjallisuus) ja Globaliassa (käännetty kaunokirjallisuus). Ehdokkaani ovat:

BLOGISTANIAN FINLANDIA 2016


3 pistettä Hannele Mikaela Taivassalo: In transit

2 pistettä Pajtim Statovci: Tiranan sydän

1 piste Anna-Kaari Hakkarainen: Kristallipalatsi


BLOGISTANIAN GLOBALIA 2016


3 pistettä Jonas Hassen Khemiri: Kaikki se mitä en muista

2 pistettä Deborah Levy: Uiden kotiin

1 piste Evie Wyld: Kaikki laulavat linnut12 kommenttia:

 1. Kivaa, Kristallipalatsi sinullakin listalla! Tuo Evie Wyldin kirja on minulta lukematta, ei suoraan sanoen kuulostaa yhtään mun kirjalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Kristallipalatsia ei voinut jättää pois :) Tänä vuonna kyllä etenkin Finlandiaan oli tunkua. Kovasti olisin halunnut nostaa mukaan esim. Hanna Weseliuksen Alma!n ja Emma Puikkosen Eurooppalaiset unet. Mutta nämä nyt tuli valittua ja seison niiden takana!

   Ja heh, Wyld ei ehkä ole ihan kaikille, mutta jos nappaa niin nappaakin todennäköisesti kunnolla :)

   Poista
 2. Mäkin valitsin kolmanneksi Kristallipalatsin - ihanaa te! :-) Mutta olipa karmeaa valita; onneksi olin lukenut varsin vähän uutuuksia, muuten en olisi pystynyt kotimaisten puolella valitsemaan ainuttakaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tani, ihanaa me! Kristallipalatsi <3 Ja joo, oli kyllä vaikea valita etenkin kotimaisista romaaneista.

   Poista
 3. Statovci ja Khemiri minullakin listoilla. :) Muita ehdokkaitasi en olekaan lukenut, mutta ne kaikki ovat kiinnostavien luettavien jonossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, hyvä hyvä! Statovci ja Khemiri jättivät kumpainenkin todella vahvan lukujäljen ja ansaitsevat kyllä kaikki mahdolliset äänet :) Ja In transit - vahva suositus <3

   Poista
 4. Tykkään varsinkin ykköspaikalla olevistasi kovasti, Finlandiassa tietty sama mulla! :D Khemiri olisi ollut hyvä Globalia-kakkonen mulla, jos olisin ehtinyt siitä blogata. Tai ehkä kolmonen, Williamsin Butcher's Crossing saattaisi nousta edelle, siitäkään en ole blogannut. :D Uiden kotiin odottelee hyllyssä sopivaa hetkeä, uskon pitäväni siitäkin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Niin sitä pitää, Tuomas :D

   Uiden kotiin on hieno pieni helmi, oma mystinen maailmansa. Uskon että tykkäät. Kiitos kommentistasi!

   Poista
 5. Vautsi! Kotimaisissa kärkikirjoissa KAKSI, joita en ole lukenut. Siis pitää lukea! Glogian kirjat olen lukenut, hyviä valintoja kaikki. Khemirin kirja on siitä veikeä, että sen vaikutus hivuttautuu vähitellen. Luin sen maaliskuussa, ja nyt kun siitä muistutit, rupesi heti tunnelma tuntumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, lämmin suositus tietysti :) Ja kyllä, Khemirin kirjassa on aivan erityinen tunnelma, joka porautuu syvälle. Kiitos kommentistasi.

   Poista
 6. Katos vaan. Finlandiassa 2 samaa. Ja sähän et ollut lukenyt Replikaa, jos olisit, niin luulen, että sun listalla olis tapahtunut muutos. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Replika on tulossa kyllä lukuun, mutta muutamia töihin liittyviä kirjoja on ainakin kahlattava vielä ennen sitä. Jotenkin haluan varata sille sellaisen lukuhetken, että olen hyvin keskittynyt ja rento :) Kiitos Omppu!

   Poista