23. joulukuuta 2017

Mitä luen jouluna?


Neljä päivää vapaata, neljä päivää aikaa lukea, syödä, lukea, syödä, lukea, syödä. 

Ja nukkua. 

Edellisen postaukseni lopussa jo vihjasinkin, että jouluni taitaa kulua pääosin erään järeän klassikon parissa. Nyt paljastan mistä kirjasta on kyse ja lisäksi kerron, minkä toisen kirjan pakkasin toiveikkaana mukaan joulureissulleni. Koska aikaahan on :)Doris Lessing: Kultainen muistikirja


587 sivua. Tiheä fontti. Minimaalisesti kappalejakoa. Hidasta on. Mutta niiiiin palkitsevaa. Kultainen muistikirja on feministisen kirjallisuuden klassikko - olkoonkin, että Doris Lessing itse ei moisesta tittelistä ollut ymmärtääkseni kovin innostunut. Kirja on julkaistu vuonna 1962 ja suomennettu 1968. 

Divarista ostettu Kultainen muistikirja on ollut hyllyssäni vuosia, olen aloittanut sitä kerran aiemmin, mutta väsynyt alkumetreillä. Alkuvuodesta 2017 nostin kirjan mukaan myös #hyllynlämmittäjä-haasteeseen, koska minua on ärsyttänyt ja nolottanut suunnattomasti tämä aukko lukusivistyksessäni.

Nyt kun joululomani juuri alkoi, olen sivulla 206. Alan olla imussa!Raija Siekkinen: Häiriö maisemassa


Luin joulukuun alkupuolella Joel Haahtelan pienoisromaanin Katoamispiste, ja sen innoittamana päätin lukea kaiken, mitä Raija Siekkinen on kirjoittanut. Olen aina ajatellut pitäväni Siekkisestä, mutta silti olen lukenut häneltä vain pari yksittäistä novellia sekä romaanin Saari

Katoamispisteessä puhutaan erityisesti Siekkisen romaanista Häiriö maisemassa (ilm. 1994), joten nappasin sen ensimmäisenä lukuvuoroon. Vain pieni selailu, vilkaisu kirjan sisään ja alan jo nauttia. Tämä on oiva vastapaino Kultaiselle muistikirjalle: ilmavaa, lyhyttä, hyvin hienovireistä.


***

Rauhaisaa joulua ja paljon kovia paketteja!4 kommenttia:

 1. Hyvää joulun aikaa ja mukavia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 2. Oo, Doris Lessing on kirjailija, jota minun on pitänyt lukea jo kauan, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ruoho laulaa on lainassa, toivottavasti ehdin sen pariin alkuvuodesta.

  Lukuisaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut Lessingiltä aiemmin Väkivallan lapset -sarjaa, mutta taisin väsähtää neljännen osan kohdalla. Eli Lessing ei ole ainakaan mulle mikään helppo kirjailija, mutta silti hänen tuotantonsa kiinnostaa kovasti. Ruoho laulaa voisi olla mullekin seuraava kirja häneltä.

   Kiitos kommentistasi Laura, ja ihanaa joulunaikaa!

   Poista