24. heinäkuuta 2018

Framilla nyt (eli TBR)

Kuva: Tomi Reunanen

Framilla nyt on blogini uusi juttu- ja kuvasarja, jossa paljastan, mitkä kirjat ovat juuri nyt TBR-listallani eli mitä aion lukea seuraavaksi. Sarja päivittyy noin kerran kuukaudessa.*


John Irving: Minä olen monta
 • Sivistyksessäni on Irvingin mentävä aukko. Paikkaan sitä tällä. Vinkkaan elokuussa pride-aiheista kirjallisuutta töissä ja luulen, että tämä voisi olla yksi vinkattava kirja. Kirjan päähenkilö on biseksuaali ja jos olen oikein ymmärtänyt, tässä käsitellään paljonkin seksuaalisen identiteetin etsimistä. Tragikomedia ja kehityskertomus. 

Siri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin
 • Pride-vinkkaukseen liittyvää lukemista tämäkin. Nuortenkirja sukupuoli-identiteetistä, transsukupuolisuudesta ja sukupuolenkorjauksesta. Finlandia-ehdokas vuonna 2016.

Anna-Kaari Hakkarainen: Verkko
 • Olen pitänyt todella paljon Anna-Kaari Hakkaraisen kirjoista Purkaus ja Kristallipalatsi. Tämä esikoinen on vielä kuitenkin lukematta - odotan ainakin kaunista kieltä ja syviä, tunnelmallisia hetkiä. Kirja on nuoren pojan kasvutarina kuvitteellisen neuvostovallan alla.

Markku Pääskynen: Ellington
 •  Tavoitteenani on lukea tänä vuonna kaikki Markku Pääskysen kirjat. Ellington on hänen toinen romaaninsa ja kuten Pääskysellä yleensäkin, keskiössä ei ole juoni vaan älyllinen purtava, kokeileva rakenne ja moitteeton kieli. Tämä on ilmeisesti murhaajan tarina, hyvin psykologinen.

Marguerite Duras: Siniset silmät, musta tukka
 • No koska Duras! ja koska kolmiodraama, Ranska, kahvilat, kirjoittaminen, tapaamiset, sattumat...

 Raija Siekkinen: Se tapahtui täällä
 • Viimeinen Siekkisen romaani, jota en ole lukenut. Pelkään ja toivon, että tämä on taas jotain elämää suurempaa. Se kieli, se tunnelma, se kerronnan vaivattomuus, se tiiviys, se että siinä on kaikki.


*oikeudet muutoksiin pidätetään 

2 kommenttia:

 1. John Irving ja Siri Kolu on tästä luettu. Irving ei ollut paras Irving, mutta silti irvingmäinen ja pidin kovasti.Kolun kirja oli nopsalukuinen ja herätti ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä Irving on sun mielestä paras? Garpin maailma? Olen nyt vähän aloitellut Minä olen montaa ja joo-o, ehkä sen jaksaa lukea, vaikka pääsääntöisesti olen kyllä tiiviimmän kerronnan ystävä :)

   Kolun kirjan luin jo, yllätti positiivisesti! Tosi kaunis ja tosiaankin ajatuksia herättävä. Pidin kirjan rakenteesta; siis siitä, että tarina rakentui lentämisen ympärille.

   Kiitos kommentistasi, Elina.

   Poista