Minä & blogiKuva: Tomi Reunanen

Olen

humanisti, suomen kielen maisteri, kirjastolainen, feministi, juoksija, tarkkailija, kirjoittaja, kotiin käpertyjä, nautiskelija (suklaa, juusto, viini), aamuihminen, meri-ihminen, Patti Smith -fani, uinahteleva viherpeukalo, matkailija, kokija, taiteen katsoja, lauseisiin uppoaja. 


Luen

Lukeminen on ollut osa minua aina. En tiedä juuri mitään parempaa kuin istua hiljaisessa kahvilassa ja lukea kirjaa, joka puhuu juuri minulle. 

Elämäni varrella tällaisiksi sielukirjoiksi ovat nousseet muun muassa Virginia Woolfin Oma huone, Simone de Beauvoirin Toinen sukupuoli, Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin, Jonathan Franzenin Vapaus, Sylvia Plathin päiväkirjat, Ranya ElRamlyn Auringon asema, Monika Fagerholmin Lola ylösalaisin, Per Pettersonin Hevosvarkaat, Joel Haahtelan Elena ja Taiye Selasin Ghana ikuisesti.

Luen pääasiassa kaunokirjallisuutta, mutta joskus käsiini saattaa tarttua myös muistelmia, matkakertomuksia ja kirjoitusoppaita. Aina silloin tällöin avaan myös jonkun elämäntaito-oppaan, koska haluan osata elää, mutta en saa koskaan luettua näitä kirjoja loppuun, sillä elämä tulee tielle.

Haaveilen ajasta, jolloin voisin lukea kaikki lukematta jääneet klassikot – ja yhä uudelleen ja uudelleen ne tietyt sielukirjat.


Kirjoitan

Blogini on avoin lukupäiväkirja, jonka aloitin tammikuussa 2015. Kirjoitan tänne lähes kaikista lukemistani kirjoista – yleensä rennosti ja fiilistellen, mutta joskus lauseeni voivat lipsahtaa myös painokkaiksi ja analyyttisiksi.

Kirjoista kirjoittaessani saatan kirjoittaa myös elämästä sinänsä: tilanteista, joissa olen kirjoja lukenut tai asioista, joita kirjat ovat saaneet minut ajattelemaan, muistelemaan tai tekemään.

Yksittäisten kirjajuttujen lisäksi raapustan blogiini mielelläni myös kaikesta muusta kirjallisuuspöhinästä. Kustantamojen uutuusluettelojen selaaminen ja kommentointi sekä erilaisten lukulistojen tekeminen ovat lempipuuhiani.

Patti Smith harmittelee hienossa M Train -kirjassaan sitä, ettei hän pysty millään muistamaan kaikkea lukemaansa: Oli kirjoja, joita rakastin ja joiden maailmoissa olin elänyt, enkä kuitenkaan pystynyt muistamaan niitä (s. 175). Tämä on tuttu tunne minullekin, ja myös yksi mainio syy blogin pitämiselle. Blogi auttaa muistamaan kaikki upeat lukukokemukset!

Haluatko kommentoida, ottaa kantaa tai onko mielessäsi joku kiinnostava yhteistyömahdollisuus? Ota rohkeasti yhteyttä maiskumy (at) gmail.com.

Ilahdun myös jokaisesta blogiini kirjoitetusta kommentista.


Lukuiloa,
Maisku Myllymäki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti