Minä & blogiKuva: Tomi Reunanen
Olen

humanisti, suomen kielen maisteri, kirjastolainen, feministi, juoksija, tarkkailija, kirjoittaja, kotiin käpertyjä, nautiskelija, aamuihminen, meri-ihminen, Patti Smith -fani,  matkailija, kokija, taiteen katsoja, lauseisiin uppoaja. 


Luen

Lukeminen on ollut osa minua aina. En tiedä juuri mitään parempaa kuin istua hiljaisessa kahvilassa ja lukea kirjaa, joka puhuu juuri minulle. 

Elämäni varrella tällaisiksi sielukirjoiksi ovat nousseet muun muassa Virginia Woolfin Oma huoneDonna Tarttin Jumalat juhlivat öisin, Raija Siekkisen Häiriö maisemassaJonathan Franzenin Vapaus, Sylvia Plathin päiväkirjat, Ranya ElRamlyn Auringon asema, Monika Fagerholmin Lola ylösalaisin, Hannele Mikaela Taivassalon In transitPer Pettersonin Hevosvarkaat, Joel Haahtelan Elena ja Taiye Selasin Ghana ikuisesti.

Luen pääasiassa kaunokirjallisuutta, mutta joskus käsiini saattaa tarttua myös muistelmia, matkakertomuksia ja kirjoitusoppaita. Aina silloin tällöin avaan myös jonkun elämäntaito-oppaan, koska haluan osata elää, mutta en saa koskaan luettua näitä kirjoja loppuun, sillä elämä tulee tielle.

Haaveilen ajasta, jolloin voisin lukea kaikki lukematta jääneet klassikot – ja yhä uudelleen ja uudelleen ne tietyt sielukirjat.


Kirjoitan

Aloitin Täysien sivujen nautinto -kirjablogin tammikuussa 2015. Aluksi blogini oli avoin lukupäiväkirja, jonne kirjoitin lähes kaikista lukemistani kirjoista. Sittemmin bloggaamisen tahti on hieman hidastunut, enkä bloggaa enää tunnollisesti kaikesta lukemastani. Yksittäisten arviotekstien oheen olen yrittänyt tuoda muita tekstityyppejä, kuten lukulistoja ja kirjavinkkejä, sitaattipostauksia ja koonteja (ns. kittanoita).

Tärkeintä bloggaamisessa on ilo ja into; sen ihanan tunteen levittäminen, minkä lukeminen ja kirjat saavat aikaan. 

Patti Smith harmittelee hienossa M Train -kirjassaan sitä, ettei hän pysty millään muistamaan kaikkea lukemaansa: Oli kirjoja, joita rakastin ja joiden maailmoissa olin elänyt, enkä kuitenkaan pystynyt muistamaan niitä (s. 175). Tämä on tuttu tunne minullekin, ja myös yksi mainio syy blogin pitämiselle. Blogi auttaa muistamaan kaikki upeat lukukokemukset! 

Haluatko kommentoida, ottaa kantaa tai onko mielessäsi joku kiinnostava yhteistyömahdollisuus? Ota rohkeasti yhteyttä maiskumy (at) gmail.com.

Ilahdun myös jokaisesta blogiini kirjoitetusta kommentista.


Lukuiloa,
Maisku Myllymäki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti