2. syyskuuta 2018

Framilla nyt (eli TBR)


Kuva: Tomi Reunanen

Framilla nyt on blogini juttu- ja kuvasarja, jossa paljastan, mitkä kirjat ovat juuri nyt To Be Read -listallani. Sarja päivittyy noin kerran kuukaudessa.


Laura Honkasalo: Pöytä yhdelle - yksinäisyydestä ja yksin olemisen taidosta
Lars Svedsen: Yksinäisyyden filosofia
 • Olen pohtinut viime aikoina paljon yksinäisyyden ja yksin olon teemaa. Olen aina viihtynyt hyvin yksin, enkä ole koskaan kaivannut isoja ihmismääriä ympärilleni. Lähiaikoina halu ja tarve vetäytyä hiljaisuuteen on ollut erityisen voimakas. Olen utelias asian suhteen: haluan tutustua tähän piirteeseen itsessäni paremmin. Siksi lukulistallani ovat nyt nämä kirjat ja lisääkin on varmasti tulossa.

Anna-Kaari Hakkarainen: Purkaus
 • Haastattelen Anna-Kaari Hakkaraista Lahden pääkirjaston Kirjoittamisesta-illassa torstaina 27.9.2018 klo 18. Olen lukenut tämän Hakkaraisen toisinkoisen jo kirjan ilmestymisvuonna 2014, mutta nyt aion lukea sen uudelleen kertauksen vuoksi. Muistan pitäneeni kirjasta kovasti; sen Islanti-miljööstä ja henkilökuvauksesta, jännitteistä.

Kazuo Ishiguro: Pitkän päivän ilta
 • Lokakuun lukupiirikirjamme, tietysti Nobel-palkinnon innoittamana! En ole lukenut Ishiguroa aiemmin, mutta jotenkin olen antanut itseni ymmärtää, että juuri tämä romaani olisi häneltä se, josta tykkäisin eniten. Takakannesta: "tyylin ja psykologian mestarinäyte - kokovartalokuva englantilaisesta hovimestarista, arvokkuuden ja velvollisuudentunnon ruumiillistumasta".

Maija Sirkjärvi: Barbara ja muita hurrikaaneja
 • Superkiinnostavaa uutta kotimaista novellistiikkaa! Olen ihastunut tänä vuonna Harry Salmenniemen novelleihin, luen parhaillaan hurmiossa Eeva Turusen lyhytproosakokoelmaa (Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa) ja mielessäni liitän tämän Maija Sirkjärven esikoisteoksen tuohon samaan kokeilevan ja kujeilevan kirjoittamisen ketjuun. Saapa nähdä!

Jean Rhys: Kvartetti
 • Tätä säästelen juuri oikeaan lukuhetkeen. Haluan olla läsnä, keskittynyt, kiireetön. Rakastin Rhysin Huomenta, keskiyö -romaania ja oletan tämän olevan hyvin samantyylinen: tässäkin yksinäinen ja rahaton nainen hyörii Pariisin kaduilla, kahviloissa ja hotellihuoneissa. Sävyt ovat tummia, kerronta eleetöntä.


6 kommenttia:

 1. Pitkän päivän ilta ja Barbara hurrikaaneineen luettu, niille isot peukut! Mä odottelen vielä tuota Turusen Neiti U:ta varausjonosta, piakkoin sen pitäis tulla. Kuulin pätkiä ääneen luettuna siitä taannoin haastattelun yhteydessä, ja uskon että tykkään myös kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tuntuvat kehuvan Pitkän päivän iltaa, odotukseni ovat tosi korkealla :) Neiti U on mieletön, ihan omanlaisensa! Uskon, että tykkäät!

   Poista
 2. Barbara ja muita hurrikaaneja kiinnostaisi hurjasti minuakin, kiitos kun muistutit sen olemassaolosta! Näyttäisi olevan ainakin vielä näin aamusta kirjastossa paikallakin, täytyy käydä kurkistamassa josko saisin sen näinkin pian kotiin saakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pystyin muistuttamaan :) Toivottavasti sait kirjan kirjastosta ja toivottavasti me molemmat tykkäämme siitä!

   Poista
 3. Selvä. Varasin Kvartetin. Haluaisin pitää siitä, nyt kun luin Leïla Slimanin ja pääsin jo ennen vieroksumani Pariisin makuun. Tuo Honkasalon yksinäisyys-teeman kirja on mulla sattumalta muuten juuri myös lukulistalla, koska tarvitsen aihetta tiedät kyllä mitä varten. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rhysin kaksi muutakin kirjaa (huomenta, keskiyö ja Herra Mackenzien jälkeen) sijoittuvat Pariisiin. Eli jos oikein kovasti Pariisi puraisee ;) Ja heh, samojen aiheiden parissa pyöritään :)

   Poista