9. lokakuuta 2018

Framilla nyt (eli TBR)

Framilla nyt on blogini juttu- ja kuvasarja, jossa paljastan, mitkä kirjat ovat juuri nyt To Be Read -listallani. Sarja päivittyy noin kerran kuukaudessa.


Yöpöydälläni on nyt hehkutettuja kotimaisia uutuuksia, jotka eivät varmaan suurempia esittelyjä kaipaa:

Minna Rytisalo: Rouva C
 • Fiktiota Minna Canthista ja erityisesti hänen avioliitostaan. Miten nuoresta Minna Johnsonista tuli se nainen - kirjailija, toimittaja, naisasianainen, mielipidevaikuttaja, esikuva - jonka me tunnemme? 
Mia Kankimäki: Naiset joita ajattelen öisin
 • Koska rakastin - monien muiden tapaan - Kankimäen esikoisteosta Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Uskon, että tämäkin on täynnä hullaantumista, inspiraatiota ja rohkeutta. Matkakirja maailmaan, historian naisiin ja omaan itseen.
Olli Jalonen: Taivaanpallo
 • En ole lukenut Olli Jalosta aiemmin, mutta tästä kiinnostuin kovasti. Historiallista, haikeaa proosaa. Tähtitiedettä, saaria ja purjehtimista. Uskon ja tieteen köydenvetoa. Aina kun avaan kirjan selaillakseni sitä, avaan sen tästä kohdasta: "Pitääkö ihmisen iho loputtomasti vettä ja onko se saumaton niin että vain ihon isoista aukoista voi vesi mennä?"


Näiden uutukaisten lisäksi aion lukea kaksi vähän vanhempaa kotimaista helmeä:

Marja-Liisa Vartio: Kaikki naiset näkevät unia
 • Tämä Vartion vuonna 1982 ilmestynyt romaani oli mukana Ylen Kirjojen Suomi 101 kirjaa -listalla, ja jo silloin päätin, että haluan lukea sen. Kirjaa on hehkutettu myös kirjoittajakoulussa, jota käyn. Rouva Pyy, jonka elämä tuntuu lipuvan ohi, kuulostaa hienolta, voimakkaalta, traagiselta henkilöhahmolta. Myös Vartion kieli kiinnostaa.
Markku Pääskynen: Tämän maailman tärkeimmät asiat
 • Pääskysen kolmas romaani on (takakansitekstin mukaan) kertomus muistista, muistamisen arvoituksesta ja henkilöhistorian rakentamisesta. Aloituslause vetää heti mukaansa: "Minun piti tavata äiti kahvilassa lähellä merta." Odotan haastavaa, kihelmöivää kerrontaa.
PS. Havahduin juuri siihen, että vuosi on pian lopuillaan ja Hyllynlämmittäjä-haasteeni on "lievästi" vaiheessa: olen lukenut kirjoista vasta kolme! Seuraavalle TBR-listalleni poiminkin luettavaa hyllynlämmittäjistäni. 

Ehkä. 

2 kommenttia:

 1. Rouva Pyy, se on niin ihana! Yöpöydällä juuri mullakin, olen vähän aloittanut ja ihmetellyt. Se on niin täsmällisen hieno, aikaansa syöpynyt ja juuri siksi niin ihmeellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Pyy <3 Mulla on nyt joku pieni lukuähky, luulen että seuraavaksi luen jotain tietoa tms., mutta kun sopiva hetki iskee, istun alas Rouva Pyyn kanssa.

   Poista