9. joulukuuta 2018

Framilla nyt: suuruudenhullu joulukirjapinoni
Noin. Vaatimatonta, eikö totta? Tämän pinon siis kuvittelen kellistäväni vielä joulukuun aikana. Muutaman päivän mittainen joululoma siintää edessäni aavana, hiljaisena lukukeitaana, jolloin aikaa on loputtomasti ja lukeminen on rajatonta. Tässä hempeässä kuvitelmassani esittelen nyt pinoni kirjat.Marguerite Duras: Jokapäiväinen elämä
...koska haluan lukea kaiken mitä Duras on kirjoittanut, kaiken mitä hänestä on kirjoitettu. Tämä ei ole romaani, vaan pikemminkin ajatuskokoelma, jossa Duras puhuu mm. rakkauksistaan, kirjoistaan ja Pariisistaan.

Joan Didion: Maagisen ajattelun aika
...koska en ole vielä koskaan lukenut Didionia. Katsoin hänestä tehdyn dokumentin The Center Will Not Hold ja miten vetoava oli se hänen herkkä kaurismainen karismansa! Tämä kirja on tutkielma surusta, aviomiehen kuolemasta.

Krista Launonen: Ofelian suru
...tämäkin on kirja surusta, menetyksestä. Ja taiteesta, salaperäisestä naisesta, joka kelluu veden pinnalla John Everett Millais`n Ophelia-maalauksessa. Odotan yhtä järisyttävää lukukokemusta kuin Anna Kortelaisen Virginie! oli aikoinaan.

Amos Oz: Meri on sama
...koska jo kirjan nimi on sellainen, että en voinut ajatellakaan, että jättäisin tämän kirjaston hyllyyn. Takakansi lupaa romaanin, joka on runoa.

Heikki Kännö: Sömnö
...koska minulle on sanottu: "lue tämä".

Henrika Ringbom: Sonjan kertomus
...kirja, joka on huutanut kirjaston hyllyssä jo vuosia: "lue minut!" Takakannessa sanotaan, että tämä on psykologinen trilleri ja intensiivinen kamariromaani, joka nivoutuu kahden naisen välisen koko yön kestävän keskustelun ympärille. 

Don DeLillo: Esittäjä
...kiinnostuin tästä, kun Kirjasammon Tuomas vinkkasi kirjaa Kirjan taajuudella -podcastissa.  Tämä on hypnoottinen kertomus taiteilijanaisesta, joka asuu merenrannalla. DeLillo kiinnostaa kovasti muutenkin.

John Bayley: Elegia Irikselle
...koska kaikki Iris Murdochiin liittyvä kiinnostelee. Elegia Irikselle on Murdochin aviomiehen muistelmateos, jonka hän kirjoitti vaimonsa kuoleman jälkeen.

Sinikka Vuola & Tommi Melender: Maailmojen loput
...esseitä lukemisesta, kirjoittamisesta, romaaneista ja romaanien lopuista. Pienoisesseissä on varsin kiinnostava romaanikattaus: Melender ja Vuola kirjoittavat mm. DeLillon Valkoisesta kohinasta, Han Kangin Vegetaristista, Maria Jotunin Huojuvasta talosta, Zadie Smithin Risteymistä ja Virginia Woolfin Majakasta.

Meg Wolitzer: The Female Persuasion
...tähän uppoamista odotan ehkä kaikkein eniten! Tarina vallasta, feminismistä, naiseudesta, ystävyydestä, ihailusta - siitä, mitä ja keitä me haluamme olla.
4 kommenttia:

 1. Mahtava pino! Oon lukenut näistä ainoastaan Ofelian surun ja siitä pidin paljonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mustakin :D Kiva kuulla, että pidit Ofelian surusta - odotan siltä paljon. Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 2. Onpa kiinnostavia kirjoja! Didionin kirja on jo kauan ollut lukulistallani, Elegiasta Irikselle en ollut aiemmin edes kuullut, mutta nyt haluan lukea sen(kin). Toivottavasti tykkäät Ofelian surusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, eikös vain! Törmäsin Bayleyn kirjaan katsottuani Iris-elokuvan, joka kertoo heidän avioliitostaan ja Murdochin sairaudesta. Se on hieno, kannattaa katsoa, jos et ole vielä nähnyt! Ja kiitos, uskon, että Ofelian suru on minun kirjani :)

   Poista